VİZYONUMUZ
- Yaratıcı,
- İşbirlikçi ve iletişimci,
- Dünyaya uyumlu,
- Sorun çözme becerileri gelişmiş,
- Yurtsever,
- Ahlaklı,
- Öğrenmeyi seven,
- Atatürk ilke ve düşüncelerini benimseyen,
- İyi bir Türk ve dünya vatandaşı yaratımına katkıda bulunmak için varız.
Biz Kimiz?
Kişiliğin bir bütün olarak şekillendiği, gelişimlerinin en hızlı olduğu bu kritik dönemlerde Tuzla ES Anaokulu olarak öğrencilerimize nitelikli bir eğitim veriyoruz. Soyut Kavramları somut materyallerle destekleyerek, basitten zora, bireysel farklılıkları da dikkate alınarak çoklu zeka modeline göre planlanmış farklı eğitim ortamlarında modern teknolojiyi de kullanarak ülkemiz için çağdaş, bireyler yetiştiriyoruz.
Tuzla ES Anaokulu; 3-6 Yaş grubu çocuklarının kendine özgü gelişimlerini temel alan bilimsel anlayışı ve sorumluluğu ile çocuklarımızı en iyiye ulaştırma amacı ile kurulmuştur. Çocuklarımızın kişiliklerinin yapılandığı ve akademik becerilerinin temellerinin atıldığı özellikle de beyin gelişiminin % 70'inin tamamlandığı 3-6 yaş okul öncesi dönemin bizler için önemi büyüktür.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Kurumumuzda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri;
İzleme, yönlendirme ve iyileştirme olarak uygulanmaktadır. İşlevi 5 bölümde özetlenebilir.
• Çocuğu tanımak ve kişilikleri konusundaki izlenimleri veli ile paylaşmak (İzleme-Yönlendirme).
• Çocukların olası problemlerinin farkına varıp oluşmadan önlemek (Koruma-Önleme-Yönlendirme).
• Çocuğun oluşmuş bir problemle baş edebilme yollarını bulmalarına destek vermek (İyileştirme-Yönlendirme).
• Çocukların potansiyellerini açığa çıkarmak (İyileştirme-Yönlendirme).
• Çocuğun gelişimini olumlu/ olumsuz etkileyecek aile tutumları konusunda veliyi bilgilendirmek. (İyileştirme-Yönlendirme).
Çocukların Ölçme Değerlendirmeleri
• Okul öncesi eğitim kurumlarında notla ölçme değerlendirme yapılmamaktadır. Bunun yerine portfolyo çalışmaları, rubrikler, gelişim raporu, iş birliğine dayalı değerlendirme formları, tutum-beceri formları ve anektotlar kullanılır.
• Ölçme değerlendirme çalışmaları rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların başkanlığında sürdürülür.
• Belli periyotlarda çocuklara davranış rubrikleri ve iş birliğine dayalı gözlem formu uygulanır. Kazandırılması planlanan "Değerler" ile ilgili ölçümler yapılır.
• Hazırlık sınıfı öğrencilerine yılsonunda "Okul Olgunluğu Testi" uygulanır.
Oryantasyon Sürecimiz
Anne babanın okula güvenmesi önemlidir. Ancak bizim asıl önemsediğimiz nokta; çocuğun anne, baba veya bir yakınından sonra ilk kez karşılaşacağı okul ekosisteminde kime güveneceğidir. Bu yüzden kurumumuzda oryantasyon süreci sınıf öğretmeni ve okul psikoloğumuz iş birliğinde yürütülür. Bu süreçte anne, baba veya yakını çocuğu okulda yalnız bırakıp gidemez, çocuğu gözlemler ve sürece dahil olur. Çocuk ''Güvenli Bağlanmayı'' sağlayıp anne, baba veya yakınından ayrılma rahatlığını kazandığı anda oryantasyon süreci sonlanır ve çocuk arkadaşları ve öğretmeni ile günlük eğitim akışına dahil olur.